Yıldırım metni Bahçeli'ye vermemiş

Yıldırım metni Bahçeliye vermemiş

BAŞBAKAN Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘anayasa randevusu’ geçen hafta gündemin en önemli başlıklarından biri oldu.

10 Kasım’da Yıldırım ile Bahçeli’nin Çankaya Köşkü’nde bir saat süren görüşmesinin merak edilen ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı. AK Parti’nin MHP’ye taslak metin vermediği, sadece çalışmanın ana hatlarını anlattığı dile getirilirken, Başbakan Yıldırım’ın 100 maddelik çalışmanın bir kopyasını yanında götürdüğü ve Bahçeli’yle buradan okuduğu ayrıntıları paylaştığı öğrenildi.

Ancak Bahçeli’nin görüşmede ilettiği görüşler doğrultusunda yeni bir çalışma yapma ihtiyacı ortaya çıktı. AK Parti’nin, ‘yargı, yasama ve yürütme’ dahil yenilenmiş bir anayasa formatında yaptığı 100 maddelik geniş paketi daraltarak, yeniden kaleme alması gündeme geldi. Metnin 30-40 maddeye indirilmesi söz konusu olacak. Bu çalışmayı paylaşmak için iki liderin yeniden bir araya geleceği ve heyetler arası görüşmenin daha sonra başlayacağı belirtiliyor. 

Alınan bilgiye göre toplantıda, Bahçeli “Sadece şu andaki sorunu ortadan kaldıracak, işimizi görecek maddeler olsun. Mümkün olduğu kadar az madde olsun. Yargı ve diğer konulara girmeyelim” dediği iddia edildi. Bahçeli’nin idam cezasının başkanlık paketi içinde değil, ayrı bir düzenleme olarak gündeme getirilmesine daha sıcak baktığı da ifade edildi.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.