.. Gülay Özoğlu : Hayal,Hedef,Başarı...

Hayal,Hedef ve Başarıya Giden Yolda ki Engeller..!
    Bilim insanlarının yaptığı 
Araştırmalara göre;
    İnsanların %87 si hiç bir
Gayret göstermediği halde
Hayalleri gerçekleşmiyor diye
Usanıp yaşadığı hayatı kabulleniyor,
    Yani bolca düşünüp ,harekete geçmiyor ;kendimizi
Bloke ediyor...
    Hayallere veda ediyoruz...
Yaptığınız İşte En İyi Olmanızı Engelleyen 5 Neden
Bir gece de başarı yakalanmaz. Çaba, zaman ve motivasyon gerekir. Ve insanların birçoğu kendini geliştirmek istese bile bunun üzerinde çalışmazlar.
Bunun yanı sıra kendimizi engellemek için bir sürü bahane üretiriz. ” Bunları yapmak için çok yaşlıyım. Yeterli zamanım yok. Başka birisi bunu yapabilir. Yeteri kadar akıllı değilim. Kendimi buna hazır hissetmiyorum. ” bu yaygın olarak ürettiğimiz bahanelerden sadece birkaçıdır.
Bu yazımızda sizlere hayallerinizi gerçekleştirmenize engel olan 5 nedeni ve bu engelleri nasıl aşacağınızı anlattık:Hayal,Hedef,Başarı... ile ilgili görsel sonucu
1 – Zamanınız yok ve vazgeçiyorsunuz
İnsanların birçoğu bir şeylere erken yaşlarda başlamak ister, ancak yaşınız ilerlemiş olsa da denemek için asla geç değildir.
Leonardo Da Vinci, Mona Lisa’yı yaptığında 51 yaşındaydı. Jimmy Wales, Wikipedia’yı kurduğunda 35 yaşındaydı. Asıl sorun yaşınız değildir. Ancak şu bir gerçek ki yeteneklerinize inanmanız gerekir. Bir şeyi yapmak isterseniz mutlaka bir yolunu bulursunuz.
2 – Paranız yok ve pes ediyorsunuz
Yaptığınız şeyde iyi olmak için bir sürü paranızın olmasına gerek yoktur. Ancak projeniz veya fikriniz sahip olduğunuz sermayeye tabiyse ilerlemenizi sağlayacak kaynaklar olmadığından bir şey yapamayabilirsiniz. Örneğin, Elon Musk gibi bir uzay projesini yönetecekseniz ve yeteri kadar kaynağınız yoksa tek bir başarısız başlangıç işinizi mahvedebilir.
İyi haberse başarılı olmak için aya inmek zorunda olmadığınızdır. Yaptığınız veya yapmak istediğiniz şeyde en iyisi olmak için yatırımcılardan yardım isteyebilirsiniz. Ve daha fazla paranızın olması uyumlu ürün pazarı bulmak, uygulama ve ölçeklendirilebilir bir ürüne sahip olmak gibi diğer problemleri çözmez.
3 – Korkuyorsunuz ve hatta daha önce hiç denemediniz
Korkuyorsanız yalnız değilsiniz. Başarısızlık korkusu fikirlerin birçoğunun hayata geçememesinin en büyük nedenlerinden biridir. Korkuyor olsanız bile korkunuz yaptığınız şeyde iyi olduğunuzu bütün dünyaya göstermenizi engellememelidir.
Mark Zuckerberg şöyle söylemiştir: ” En büyük risk hiç risk almamaktır. Hızla değişen dünyada başarısız olması kesin olan bir strateji varsa o da risk almamaktır!”
Korkunun eylemlerinize hakim olmasına izin vermeyin.
4 – Hakkında konuşmaya devam ediyorsunuz ancak başlamıyorsunuz
Konuşmayı bırakın ve yapın. En dahiyane fikre sahip olabilirsiniz ancak fikriniz konusunda ciddi değilseniz bu fikir hayatınızın sonuna kadar aklınızda kalacaktır. Hayatınızın geri kalanını daha iyi bir yaşamı hayal ederek mi geçirmek istiyorsunuz? Yoksa bugün harekete geçip hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek mi istiyorsunuz?
Kararsız olursanız ne hayatınızı ne de dünyayı değiştirebilirsiniz. Ortada olmak daha güvenlidir. Ortada olmak insanların birçoğu için daha kolaydır. Konfor bölgenizin dışına çıkın. Bir adım ileriye gitmek için gerekli olan güce sahipsiniz.
5 – İlginizi kaybettiniz ve başladığınız şeyi asla bitiremiyorsunuz
İnsanların birçoğu odağını kolay bir şekilde kaybeder ve başka bir şeyle ilgilenmeye başlar. Bu insanlar bir sonraki projelerinde de aynı şeyi yaparlar: başlarlar, sıkılırlar, başka bir şeyle ilgilenmeye başlarlar ve asla sonunu getiremezler.
Yeni fikirler heyecana neden olur ancak bir şeye bağlı kalmazsanız ve ona odaklanmazsanız, hiçbir zaman başarılı olamazsınız.
   Ve şimdi hayallerine sahip çık ,harekete geç...!!!
   Evren Hareketi Destekler.!
   Yolunuz Şansınız Açık Olsun.
                                                                                           .

.. Gülay Özoğlu...KHA.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.