Mine Sarmış: GÖÇ

 GÖÇ 

Ne hale geldi bu dünya?


Ekonomi, bilim, sanat vb bir çok alanda eğitim ve istihdam yok oldukça hep bir beyin göçü, ülkeyi Vatan  topraklarını terketme başka ülkelerde yaşama, evlenme, çalışma istekleri, hatta ilticalar en üst safhalara gelmiş. Sen gidersen başkası gelir vatandaş olarak arkadaş... Evrensel insanlıkla bakıyoruz hayata bunun içinde bütün Milletlerin, insanların  birbirine ve doğaya yaşama saygısı olması gerekiyor. Ama nerdeeee?

Aç gözlülük, savaşlar, bencillikler, maddeye ve güce tapanlarla yaşanmaz hale geldi dünya. Başka ülkeye iltica edenler sonra hasret başladığında, hani o zevki sefalı zamanların ya da 3. Sınıf insan muamelesi gördüğün kültür yozlaşması yaşadığın o zamanlar  bitince bir de bakmışsın ki Vatanım dediğin o topraklar da sana yabancılaşmış.

Gelirsin gelirsin de uzun zamanlar sonrası, ne sen sensindir ne de yaşamın. Çoçukların zaten arada kalmış bir kültürün çocukları. Yani sen de bir yabancısındır topraklarına.

Nerde kaldı o Vatan, bayrak, Ata, kültür, gelenek ve göreneklerin?

Nerde bıraktın onurunu o şehitlerimizin, gazilerimizin, nene hatun, 15 liklerimizin emeklerini?

Ne kadar körleşmişsiniz? Yapılmak istenen tam da bu işte. Git gez gör yaşa, fikir alışverişınde bulun, ticaret yap, sanat yap, başka kültürleri öğren elbette, onlarda gelsin ağırlayalım ama terketmek ne demek vatanı?

ZAKIR KAYA KITAPLARININ 2.BASKISI ÇIKTI ILETIŞIM KURMAK IÇIN TIKLAYINIZ.

Hiç düşünüyor musun? 

Sadece cenazen için mi vatan toprağı lazım olacak sana? 

Yok arkadaş, ben anlamıyorum ve anlayamayacağım... Eğitimin için, ilim, bilim sanat vb için alışveriş yap gelişmiş ülkelerle

Üvey evlat olma bilmediğin damarlarına genlerine uymayan kültürlerde. 

Ne çok meraklıymışsınız başka ülkelerde yaşamaya sor bakalım oralarda yaşayanlara anlatamadıkları hikayeleri? Kayıp hayatları?

Acıları, aşağılanmaları sor? Herşey gösterildiği gibi zenginlik güllük gülistanlıķ mı?

Ömür törpüsüdür gurbet arkadaş...

Unutma...!!!


Başka Vatan yok.

Vatanına, toprağına, bayrağına, kültürüne, coğrafyana, tarihine, insanına, geleceğine sahip çık.

Daha çokkkkk çalışmamız lazım çokkkk. 

Allah kimseyi Vatanından, Bayrağından toprağından etmesin.❤🇹🇷🙏

Saygı ve sevgiyle.

______Mine Sarmış.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.